RESET.


2019 | Tekst en regie door Lisa Stam.

 

De wereld vergaat.

Je moet vluchten.

Wat neem je mee? Wie neem je mee? Waar ga je naar toe?

 

Een groep gevluchte mensen vindt beschutting in een verlaten hal. Zonder elkaar te kennen, moeten zij samen zien te overleven.

Het is te gevaarlijk om naar buiten te gaan. De nieuwe gemeenschap zit constant op elkaars lip. Dit zorgt voor hilarische en zorgelijke taferelen.

Er ontstaan bontgenoten, vijanden en vriendschappen.

Wie gaat er overleven? Wie wil er overleven? Wie kan er overleven?

 

Met een constante strijd om de macht, mislukte uitvindingen en af en toe de hoognodige paniek, is RESET. een voorstelling vol verrassingen.

 

Speeldata:

Woensdag 15 mei 2019 (Première)

Vrijdag 17 mei 2019

Zaterdag 18 mei 2019

Zondag 19 mei 2019

Vrijdag 24 mei 2019

Zaterdag 25 mei 2019

Zondag 26 mei 2019

 

Kaarten?

Bestel via de website of bel naar 06 53 35 82 76 (tussen 20:00-22:00 uur) 


Website TG Contact Mei 2019

24-05-2019

De kop is er af! Vier voorstellingen gespeeld en nog 3 te gaan. We zijn blij met het publiek dat is gekomen om ons te steunen terwijl we moesten concurreren met de kermis in Lutjewinkel én het Eurovisie Songfestival…  Wat fijn om gegrinnik en lachen te horen vanaf de tribune, en de reacties op bepaalde effecten die gebruikt worden. En niet te vergeten het applaus, dat ons in ruime mate is toebedeeld. “Boeiend theater in een fraai decor, met enthousiasme gebracht” zo staat het te lezen in de Schager Courant van vrijdag 17 mei. Een mooie recensie, die terug gelezen kan worden op onze Facebook pagina, of wellicht heeft u ‘em zelf al gelezen. Er wordt ook het een en ander geschreven over de verschillende personages die u te zien krijgt: een professor-achtige nerd, een stoere vrouw die haar mannetje staat, een uitvinder met een hyperactieve assistent, twee aanhankelijke zusjes, de dame van adel, de mopperaar, de voorraadbeheerder, de leider… zeer uitéénlopende personages die het samen moeten zien te rooien. De manier waarop zij dat doen vormt één van de verhaallijnen. Vanuit het publiek hebben we enthousiaste reacties gekregen, over het decor, het spel, de muziek, belichting en de speciale effecten. Een veel gehoorde opmerking is: “er gebeurt zo veel!” en “je weet soms niet waar je kijken moet”. Tja, wat wil je met een speelvlak over een lengte van zo’n 20 meter waar ieder personage zijn eigen stek heeft gekregen, van caravan tot stellage tot ligstoel tot… maar laat ik niet alles vertellen wat er te zien is. Want u kunt veel beter zélf komen kijken. Vanaf 19.45 bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee en na afloop zijn er diverse drankjes verkrijgbaar waar wij dan diverse hapjes bij verzorgen. Graag tot gauw!

Nog te zien op: 25 en 26 mei, aanvang telkens om 20.30. Locatie: Tennishal van Jan Schreur, Weereweg 28 in Lutjewinkel

Reserveren via de website: www.tgcontact.nl of door te bellen naar 06-53 35 82 76 (tussen 20.00-22.00) De voorstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar


Noord-Hollands Dagblad 9 mei 2019


WEbsite TG Contact Mei 2019

Mei 2019

Voor je het weet…. zijn we weer een week verder in het jaar en een week dichter bij de voorstellingen. Er wordt hard gerepeteerd en helaas ondervond Contact ook dit jaar een tegenslag, richting de voorstellingen. Jan Schurer gaf vorige week aan dat hij door persoonlijke omstandigheden niet in de gelegenheid is om mee te spelen en zijn rol zal nu door Susanna Oud-Conijn gespeeld worden. We zijn heel blij dat Susanna dit op zich heeft genomen en we beseffen dat deze rolwisseling de nodige inspanning vraagt van de hele groep, maar we gaan er met z’n allen voor. Maar dat is niet het enige nieuws; een paar weken geleden kwam onze steun en toeverlaat voor de kostuums en vormgeving haar medewerking wederom verlenen, net zoals zij dat de afgelopen jaren deed: Gertruud Keetman is aan de slag gegaan met haar creativiteit en met een supermooi resultaat! Gertruud heeft zo haar eigen manier om ideeën over de vormgeving en kostuums op te doen. Zij neemt het script door, spreekt met de regisseur, bekijkt de locatie, ook als daar al decor staat, en komt vervolgens met aanvullingen en suggesties voor de vormgeving. Daarnaast maakt ze schetsen voor de kostuums, die ze dan voor een heel groot gedeelte ook nog eens verzorgt. Een enkele keer stuurt ze een speler er op uit om bepaalde kleding of accessoires te ‘scoren’ (Koningsdagmarkt heeft een aantal zeer bruikbare dingen opgeleverd!) maar meestal heeft zij zelf iets passends in haar grote collectie dat gebruikt mag worden. Vervolgens helpt ze je dan bij het kleden, zodat alles zit zoals het moet en je als speler je optimaal kunt bewegen, maar er ook optimaal uit ziet – haar ideeën versterken de gedachten, het ‘zijn’ van de personages. Gertruud heeft de gave om, door kleding en accessoires voor een personage te creëren, een speler nét dat extra zetje richting zijn/haar rol te geven. Afgelopen zondag was zij bij de repetitie aanwezig, met kostuums uit haar onuitputtelijke collectie en al gauw transformeerden de spelers in hun personage – en dat was nog vóórdat we met de repetitie aan de slag gingen. Kortom, we zijn weer een stap verder op weg naar de uitvoeringen!

Voorstellingen: première 15 mei, 17, 18, 19 mei en 24, 25 en 26 mei, aanvang telkens om 20.30. Locatie: Tennishal van Jan Schreur, Weereweg 28 in Lutjewinkel

Reserveren via de website: www.tgcontact.nl of door te bellen naar 06-53 35 82 76 (tussen 20.00-22.00) De voorstelling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar


Website TG Contact april 2019

April 2019

De PR machine draait op volle toeren… er zijn al posters opgehangen en in deze Niedorper vindt u de flyer voor onze nieuwe voorstellingen. De voorkant laat een grote camper zien in een verlaten landschap.  Op de achterzijde eindelijk het lang verwachte oplichten van een tipje van de sluier… namelijk: waar gaat het verhaal over? “Een groep mensen probeert te overleven – hoe gaat dat in zijn werk, en lukt dat eigenlijk wel?” Net als in de realiteit reageert ieder (personage) op zijn/haar eigen wijze op het probleem en dat leidt tot een aantal interessante ontwikkelingen. Schrijfster en regisseur Lisa Stam heeft een bijzonder verhaal gecreëerd met een aantal hilarische momenten, maar ook spanning ontbreekt niet. Dit alles in een, het is al eerder geschreven, zeer bijzonder decor waar ook het brandweerkorps van Winkel een steentje aan heeft bijgedragen. Hoe zij ons geholpen hebben, daar laten we ons nog niet over uit, maar spectaculair is het wél. Verder willen we u er nog aan herinneren, dat als u naar de voorstelling komt,  u dan géén kussentje mee hoeft te nemen – de tribune die we inmiddels al weer bijna drie jaar hebben is weer opgebouwd. Na een flinke logeerperiode bij Transportbedrijf Beers, waar het hem aan niets ontbrak en hij flink in de watten is gelegd 😊, is hij met speciaal vervoer naar de locatie gebracht. Vervolgens  is hij door de tribunebouwers met liefde en toewijding weer helemaal picobello in orde gemaakt zodat u prettig zittend de voorstelling kunt bekijken.


Website TG Contact januari 2019

Januari 2019:

Nieuws van TG Contact

Nieuws, veel nieuws, van TG Contact. Vanaf september zijn we weer aan de slag gegaan met workshops en we mochten daardoor drie nieuwe leden verwelkomen. Verder zijn we heel blij te kunnen melden dat wij ook voor dit seizoen weer een kei van een regisseur hebben gevonden. Dit jaar neemt Lisa Stam het schrijven van een stuk en de regie daarvan op zich. Zij is geboren en getogen in Warmenhuizen en heeft een warme band met Spot70, waar haar ouders al jarenlang mooie rollen neerzetten. Lisa studeerde af aan Frank Sanders’ Akademie voor musical- en muziektheater en vervolgde haar studiepad in Arnhem, waar zij haar diploma voor theaterdocent behaalde. Sindsdien maakte ze een bijzondere voorstelling met haar ouders, geeft ze workshops en is ze werkzaam als theaterdocent. We zijn blij met haar energieke, vrolijke aanpak en na de lezing van het eerste script kunnen we gerust stellen dat er een bijzondere voorstelling gecreëerd gaat worden. Op een bijzondere plek. Dit jaar zijn we te gast bij Jan Schreur in Lutjewinkel.